Отворен конкурс за избор најбољег драмског текста

Срна
Отворен конкурс за избор најбољег драмског текста

БАЊАЛУКА - Министарство просвјете и културе Републике Српске у сарадњи са Јавном установом "Град позориште" Градишка расписало је јавни конкурс за избор најбољег необјављеног домаћег драмског текста под називом "Реци наглас" ради јачања савремене позоришне сцене и развоја позоришних средина.

Право пријављивања имају држављани Републике Српске и БиХ са мјестом пребивалишта у Српској, док драмски текст треба бити написан на једном од језика у службеној употреби у Српској, може припадати било којој драмској врсти или жанру и не може бити за луткарско дјело или дјечије представе, нити претходно објављен или сценски постављен, саопштено је из Министарства.

У саопштењу се наводи да ће првопласирани аутор бити награђен са 10.000 КМ, другопласирани са 3.000 КМ и трећепласирани са 2.000 КМ, а награде додјељује "Градско позориште Градишка", под покровитељством ресорног министарства.

У посебној публикацији биће објављени и други успјешни радови приспјели на овај конкурс.

Након избора текста, "Град позориште" из Градишке наредне ће године, на основу одабраног текста, представу поставити на сцену која ће бити премијерно изведена у сезони 2022/23. и играће на редовном репертоару.

Четири кратка видео материјала који су дио промотивне кампање могу се погледати на званичном јутјуб каналу Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Конкурс је отворен до уторка, 15. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана