Отварање изложбе "Два плус два" умјетника из Српске и Србије

Срна
Отварање изложбе "Два плус два" умјетника из Српске и Србије

БАЊАЛУКА- У Галерији Академије наука и умјетности Републике Српске /АНУРС/ у Бањалуци данас ће бити отворена изложба "Два плус два" умјетника из Српске и Србије, којом Галерија афирмише јединствен српски културни простор, сарадњу аутора млађе генерације и представљање њиховог стваралаштва најширој јавности Српске.

Умјетници који су заступљени на овој изложби су Оливера Баста, Слободан Видовић, Сара Николић и Јованка Станојевић - два из Републике Српске и два из Србије, најављено је из АНУРС.

Графике Оливере Басте, сликарство Слободана Видовића, Јованке Станојевић и скулптуре Саре Николић разоткривају озбиљан приступ стваралачком процесу, афирмацију индивидуалних специфичности и несвакидашњу даровитост, истичу из АНУРС.

Комисија за излагачку дјелатност Галерије АНУРС, по избору аутора изложбе Миливоја Унковића, уврстила је ову изложбу у овогодишњи програм, а акценат је на актуелном савременом стваралаштву и потреби Академије да у своје активности уврсти што више младих и даровитих умјетника.

Отварање изложбе заказано је за 20.00 часова, а посјетиоци ће моћи да је погледају до 30. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана