Одржано изборно такмичење за смотру у Бјелорусији: Елена Кесић и Ивона Одицки иду на "Славјански базар"

И.Б.
Одржано изборно такмичење за смотру у Бјелорусији: Елена Кесић и Ивона Одицки иду на "Славјански базар"

БАЊАЛУКА – Елена Кесић и Ивона Одицки побједнице су изборног такмичења за фестивал "Славјански базар" које је одржано у Банском двору Културном центру у Бањалуци и њих двије наступаће на овој смотри у Бјелрусији.

Кесићева,  која је из Мркоњић Града, освојила је мјесто у категорији младих од осам до 14 година, друго мјесто освојила је Сара Миливојевић из Брчког, а треће Данило Милосављевић из Бањалуке.

У категорији поп пјевача до 31 године побиједила је а Одицки из Приједора која је извела пјесму "Не волиш је знам" и "Мерцy". Друго мјесто у овој категорији освојила је Ирина Субашић из Бањалуке, а треће Милица Стијепић Ивић из Приједора.

"Словенски културни центар" из Бањалуке и "Славјански базар" из града Витебска из Бјелорусије потписали су споразум о сарадњи на основу којег ће побједници стећи право да наступе на 29. фестивалу "Славјански базар" који ће бити одржан од 13. до 22. јула ове године.

 - Фестивал "Славјански базар" одржава се под покровитељством предсједника Бјелорусије и Министарства културе Русије од 1992. године, а његов примарни циљ је откривање младих талената, што значајно учвршћује интернационалне културне везе и размјену духовне и културне баштине - назначено је у информацијама о фестивалу.

У жирију су били Младен Матовић, Аница Зрилић, Игор Вукојевић, Маја Татић, Дејан Дејановић и Нина Деретић Пекез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана