Одлука о добитнику “Златне сове” у наредних 10 дана

Срна
Одлука о добитнику “Златне сове” у наредних 10 дана

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - На Конкурс за додјелу књижевне награде за најбољи необјављени роман “Златна сова” Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево за 2022. годину стигло је 26 рукописа, а жири ће одлуку о добитницима донијети у наредних 10 дана.

Жири је између девет рукописа, који су претходно ушли у шири избор, одабрао пет који су ушли у ужи избор, саопштено је из Завода.

У ужи избор су ушли рукописи “Трн у пети”, “Оливера учи немачки”, затим “Орао и акмаче”, те “Запамти своје име - исповијест о плетењу слободе” и “Слике од стакла”.

Жири, који чине предсједник Сања Мацура и чланови Светлана Шеатовић и Радисав Милић, изабрао је рукописе за ужи круг, након више онлајн састанка и телефонских консултација, навели су из Завода.

Књижевна награда “Златна сова” Завода за уџбенике и наставна средства подразумијева добијање плакете /повеље/ за најбољи необјављени роман, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 5.000 КМ и 20 примјерака романа.

Друга награда подразумијева објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 2.000 КМ и 20 примјерака романа.

Трећа награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 1.000 КМ и 20 примјерака романа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана