Од уторка у Требињу "Вече руског филма и поезије"

Срна
Од уторка у Требињу "Вече руског филма и поезије"

ТРЕБИЊЕ - У Требињу сутра почиње дводневна манифестација "Вече руског филма и поезије", најављено је из Културног центра Требиње.

Манифестацију организује требињско Књижевно удружење "Сусрет", у сарадњи са руском Амбасадом у БиХ, Градом Требињем, требињском Туристичком организацијом и Културним центром.

Најављено је да ће на отварању скупа говорити градоначелник Требиња Мирко Ћурић, а гости манифестације су замјеник руског амбасадора у БиХ Алексеј Керестеџијанц и предсједник Руско-српске фондације за културу и насљеђе Наталија Шатиљина.

Прве вечери требињска публика ће, како је истакнуто, бити у прилици да чује поетско-пјеснички наступ рецитатора Књижевног удружења "Сусрет" Требиње и да погледа руски филм "Ржев" посвећен Ржевској бици, "Вердену" Другог свјетског рата.

Друго вече је посвећено сјећању на схиигуманију Марију Дохторову, а у биоскопу Културног центра Требиње биће приказан филм "Генерал Корнилов".

Схиигуманија Марија била је велика подвижница и настојатељ манастира преподобне Параскеве - Петке у Бугарској.

Филм говори о њеној необичној животној судбини и духовној потрази од Кијева, Московског универзитета, Црне Горе, Србије до Бугарске.

Манифестација ће бити отворена у 20.00 часова у биоскопу Културног центра Требиње, а улаз је слободан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана