Оца Дражена Петровића у филму о славном кошаркашу игра Драган Мићановић

Танјуг
Оца Дражена Петровића у филму о славном кошаркашу игра Драган Мићановић

ЗАГРЕБ- Редитељ Данило Шербеџија почео је снимање филма "Нешто јаче од мене - прича о Дражену Петровићу", а премијера је планирана за 22. октобар 2024. године када би чувени кошаркаш прославио свој 60. рођендан, пише на сајту Хрватског аудио визуелног центра (ХАВЦ).

Петровића (1964-1993) игра млади глумац Домагој Нижић, а као дjечака Тонко Стошић, ученик седмог разреда, док је Шербеџија снимање филма почео у петак у Шибенику "након опсежних припрема", према сценарију Ивана Турковића-Крњака, наводи ХАВЦ.

"Прича филма ће обухватити све важније фазе живота, од детињства и одрастања у Шибенику, бриљантне кошаркашке каријере у Еуропи и САД-у, ратног периода, романтичних веза, све до трагичне смрти у аутомобилској несрећи 1993. године", каже се о филму.

Како је најављено, Драженову мајку глумиће Зринка Цвитешић, оца Јолета Петровића српски глумац Драган Мићановић, старијег брата Александра Петровића ће као дjечака играти Шибенчанин Ловре Танфара. Цвитешић је рекла да јој "кроз улогу мајке најважније показати како су брига, љубав, одгој и подршка најважнији темељи на којима дете може стасати у човека с великим ч”, док је Мићановић додао да су сви у екипи свесни да раде "нешто лијепо и вриједно "Када радите филм о тако вољеној особи какав је био Дражен, који је својим радом и талентом инспирисао толико клинаца тога доба, а и многе будуће генерације, узбуђење је велико као и одговорност", оцијенио је Мићановић.

Аутори пројекта и продуценти филма су Љубо Здјеларевић и Ивор Шибер из продукцијске куће Кинотека, а копродуценти су РТГ Пицтурес из САД-а, Ливинг пицтурес из Србије и продукцијска кућа Децембер из Словеније. Покровитељ филма је Хрватски олимпијски одбор, а подржали су га Хрватски аудиовизуални центар, Хрватска радиотелевизија, Град Загреб, Словенски филмски центар и Филмски центар Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана