Објављен конкурс за избор и промоцију дјела завичајних писаца

Срна
Објављен конкурс за избор и промоцију дјела завичајних писаца

ПРИЈЕДОР - Народна библиотека "Ћирило и Методије" Приједор објавила је данас конкурс за избор и промоцију публикованих дјела завичајних писаца, која ће бити промовисана у овој установи у другој половини године.

Право учешћа имају аутори објављених дјела који су становници или су поријеклом из регије која обухвата град Приједор и општине Нови Град, Козарску Дубицу, Костајницу, Оштру Луку и Крупу на Уни.

Услови конкурса су да је дјело публиковано, да није промовисано у организацији ове установе и да задовољава књижевно-естетске вриједности и стандарде, а може припадати било којој врсти, жанру или роду из друштвено-хуманистичких области.

Конкурс је објављен на интернет страници и друштвеним мрежама приједорске библиотеке и у данашњем броју дневног листа "Глас Српске" и отворен је до 20. маја, а резултати конкурса биће објављени 15. јуна.

Предвиђен је одабир шест дјела, а библиотека обезбјеђује промотивни материјал, простор и организовање промоције. Аутор има право на симболичан хонорар и дужан је обезбиједити учешће једног рецензента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана