Обиљежено 45 година стваралаштва пјесника Боре Капетановића

Срна
Обиљежено 45 година стваралаштва пјесника Боре Капетановића

ОШТРА ЛУКА - У Оштрој Луци је вечерас одржано “Вече с пјесником”, поводом 45 година књижевног рада и стваралаштва Боре Капетановића.

Домаћин вечери Вељко Куриџа је, представљајући аутора, рекао да Бору сматрају за члана њихове заједнице, будући да је стални гост и учесник свих манифестација у Оштрој Луци.

“Будући да ове године обиљежава 45 књижевног рада ми смо жељели да у нашој средини одамо признање његовом раду”, рекао је Куриџа и подсјетио да се Капетановић књижевним радом бави од 1972, када су објављене његове прве пјесме, а да у пјесништво улази двије године касније са књигом “Песмовано доба”.

Капетановић је рекао да је ово вече била прилика за промоцију његове нове збирке пјесама “Љубав, ах љубав”, коју чини стотињак љубавних максима и духовних изрека о том осјећању.

“Човјек који има 67 година не може баш свашта да говори о љубави, тако да су то нека моја искуства забиљежена малим крокијем - негдје реченица, негдје двије. Надам се да ће бити читано”, рекао је Капетановић новинарима.

Он је током вечери, на себи својствен начин, говорио одломке из своје поезије и опуса који чини око четрдесетак књига поезије и прозе, а није изостала ни “Далеко је Сана ривер”, будући да је Сана инспирација и нит која повезује многе његове стихове.

Књижевно вече одржано је под покровитељством општине Оштра Лука и општинске борачке организације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана