Обиљежен Дан Банског двора и 88. рођендан

Срна
Обиљежен Дан Банског двора и 88. рођендан

БАЊАЛУКА - Концертом оркестра “Бан Светислав Тиса Милосављевић” вечерас је обиљежен Дан Банског двора и 88. рођендан ове установе.

Публици су се представили академски музичари са богатим оркестарским искуством.

Први концерт био је посвећен стваралаштву домаћих аутора, а на репертоару су се нашла дјела Владе Милошевића, Војина Комадине и Милоја Милојевића.

Жеља Банског двора је да према узору на бројне културне центре региона и Бањалука добије професионални гудачки оркестар који ће поред уобичајеног свјетског репертоара активно промовисати и домаће композиторе, саопштено је из ове установе.

Директор Банског двора Младен Матовић подсјетио је да ће ансамбл у будућности дјеловати при Банском двору.

У плану је да сљедеће године гудачки камерни оркестар “Бан Светислав Тиса Милосављевић” одржи четири концерта у оквиру четири годишња доба.

“Радујемо се тим концертима, а циљ нам је да доведемо и гостујућег диригента, солисте, концерт мајстора, управо све са жељом да заједно стасавамо и напредујемо да бисмо сутра могли стати раме уз раме са осталим оркестрима овог типа”, рекла је диригент ансамбла Бранка Радошевић Митровић.

Оркестар је наступио у Концертној дворани Банског двора уз примјену свих прописаних мјера и препорука надлежних органа - мјерење тјелесне температуре, те обавезно ношење заштите маске и одржавање физичке дистанце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана