Нови детаљи о истрази у вези са пола тоне кокаина у луци Плоче: Нарко-дилери били упозорени да су под истрагом

Н. Т.
Нови детаљи о истрази у вези са пола тоне кокаина у луци Плоче: Нарко-дилери били упозорени да су под истрагом

ПЛОЧЕ - Нарко-дилерима који је требало да преузму више од пола тоне кокаина у контејнеру међу бананама у луци Плоче, а које је наручила фирма из Тузле, највјероватније је неко дојавио да су откривени, те су због тога одустали од преузимања робе, сазнаје “Глас Српске”.

Незванично, истражиоци сумњају да су дилери имали информације о томе да их полиција прати јер су у међусобним комуникацијама били опрезни, па нису помињали ни дрогу ни пошиљку. Досадашња истрага је показала да је већи дио дроге, вриједне око 65 милиона евра, требало да преко Тузле и Бањалуке иде за Србију и даље.

- Истражиоци су сазнали ко би могао да преузме и дистрибуише дрогу. Те особе су праћене, али су биле опрезне да не открију намјере, нити су се појављивале да преузму робу - рекао је наш извор.

За превоз контејнера из луке Плоче била је задужена шпедитерска фирма из БиХ, која је такође под истрагом. Према његовим ријечима, у фирми из Тузле која је наручила банане истражиоцима су казали да немају никакве везе са дрогом.

Наркотици су откривени 30. марта у дуплом дну контејнера и чекало се неко вријеме да се види ко их је сакрио у контејнер и наручио. Пошто се нико није појавио, хрватска полиција је у сарадњи са колегама из БиХ, с циљем откривања наручилаца наркотика, озвучила контејнер и поставила скривене камере, те извадила дрогу, а пошиљка је пуштена у БиХ у Тузлу.

- На одредишту су извађене банане и наручилац воћа се жалио да фали палета банана. Међутим, нико се није појавио како би преузео дрогу, нити је неко претраживао скривени дио контејнера - казао је наш извор.

У СИПА су рекли су да ради заштите истраге не могу да говоре детаље. За сада нико није ухапшен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана