Нова представа у режији Жељка Касапа: “Шовинистичка фарса” премијерно у Приједору

С. Та.
Нова представа у режији Жељка Касапа: “Шовинистичка фарса” премијерно у Приједору

ПРИЈЕДОР - Глумачки ансамбл Позоришта Приједор премијерно ће  вечерас извести представу “Шовинистичка фарса” по тексту Радослава Павловића и у режији Жељка Касапа.

Касап је истакао да је ова представа у режији Егона Савина изведена давне  1986. године са Предрагом Ејдусом и Јосифом Татићем у главним улогама, да је  имала доста извођења на свим континентима, па чак и на Бродвеју.

 - Био је то шовинизам умотан у целофан и нико се није јавно усудио отворити ту Пандорину кутију. Сви су се томе смијали, а послије неколико година дошло је до рата па смо се сви питали зашто нам је то требало - рекао је Касап.

Он је навео да је сада вријеме текста помјерено након рата у бившој Југославији и након бомбардовања у Србији и да је и даље актуелан исти проблем са шовинизмом, али и са одласцима људи, па ће се опет поставити питање зашто то треба и сада.

 - Задржани су комични елементи које фарса треба да има, али имамо и драмске моменте и биће ова фарса другачија и јаснија од оне прије 33 године - додао је Касап о комаду чије извођење ће почети у 20 часова.

 У представи која на духовит и неутралан начин третира комплексан однос између Срба и Хрвата, осим Касапа играју и Деан Батоз, Синиша Вучичевић, Дубравко Вукадиновић и Маријана Сантрач. С. Та.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана