Народна и универзитетска библиотека РС прославља Европски дан језика: Подстицај учења за све узрасте

М. М.
Народна и универзитетска библиотека РС прославља Европски дан језика: Подстицај учења за све узрасте

БАЊАЛУКА - Народна и универзитетска библиотека Републике Српске 27. септембра обиљежиће Европски дан језика, дан европског плурилингвализма и мултикултуралности.

- Обиљежавање овог, за европске интеграције, важног догађаја пратиће пригодне свечаности, с циљем да код публике свих узраста пробуде интересовање за учење језика - наводе из Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске о овом догађају који организују 14. годину заредом и који обухвата разноврстан програм.

Како су саопштили из НУБРС, у оквиру програма обиљежавања, у 12 часова биће додијељене награде најбољим радовима ученика са конкурса за ученике основних и средњих школа из Бањалуке.

У оквиру обиљежавања Европског дана језика планирана је радионица за професоре страних језика (од 19 до 20 часова) те игра мемори “Европске државе и симболи” (од 10 до 20 часова).

Сајам језика, као и ранијих година биће одржан у просторијама библиотеке и то од 10 до 13 часова. Ове године, како најављују из НУБРС, на Информативно-позајмном одјељењу посјетиоци ће моћи да се упознају с називима предмета на страним језицима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана