Народна библиотека у Бијељини, најбројније чланство у Српској

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Вршилац дужности директора Народна библиотека „Филип Вишњић“ у Бијељини Жељка Арсеновић рекла је ова установа већ годинама биљежи све више чланова, чије је број у посљедњих 10 година утростручен, те истакла да имају највеће чланство у Републици Српској.

Арсеновићева је истакла да се очекује добар одзив грађана Бијељине који ће данас моћи да купе са попустом од 50 одсто годишњу чланску карту за Народну библиотеку „Филип Вишњић“ поводом Свјетског дана књиге и ауторских права.

Упис у Библиотеку је почео јутрос у 8.00 часова, рекла је Арсеновићева, а суграђани улазе један по један јер се учлањење спроводи у складу са свим хигијенско-епидемиолошким мјерама и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске.

„Очекујемо добар одзив, а Библиотека има и новембарски дан са попустом учлањења“ рекла је Арсеновићева новинарима и додала да је то један од највећих уписних дана.

Арсеновићева је навела да ће данас до 18.30 часова ученици основних школа плаћати чланарину двије и по КМ.

„На одјељењу за одрасле читаоце цијена ће бити пет КМ - за студенте, пензионере, особе које су незапослене уз потврду Завода за запошљавање, те грађане старије од 65 година, а за остале грађане цијена је данас 10 КМ“, рекла је она.

Што се тренутних активности Библиотеке тиче, у вријеме пандемије на онлајн платформама спроводе се одређене активности, тако да је скоро завршен и „Лутвидж фестивал“, рекла је Арсеновићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана