Најбоља фотографија Младена Видовића из Хан Пијеска

Srna
Најбоља фотографија Младена Видовића из Хан Пијеска

СОКОЛАЦ - Фотографија "Први зимски залазак на планини Јавор" Младена Видовића са Хан Пијеска изабрана је за најљепшу од 87 приспјелих 32 аутора на фото-конкурсу "Романијска зима", соколачког Планинарског друштва "Гласинац".

 

Секретар овог друштва Вера Мијатовић рекла је Срни да је Видовићева фотографија добила највећи број гласова /лајкова/ на друштвеним мрежама, али и највећу оцјену трочланог жирија.

Она је навела да је према броју гласова /лајкова/ друго мјесто припало фотографији "Сунчеви зраци", аутора Алексе Калајџића из Фоче, а треће фотографији "Романијска Лазарица у зимском, божићном руху", аутора Момира Томића са Сокоца.

Према оцјени жирија, другу награду на овом конкурсу освојио је Игор Симовић са Пала за фотографију "Панорама Романије у зимском руху", а треће Српко Рајић са Сокоца за "Зимско предвечерје у Калаузовићима".

"Фотографије говоре више од ријечи о љепотама романијских крајева. Оне свједоче о природне љепоте романијске регије, потврђују природно богатство и туристичке потенцијале, али и тугу напуштених села, те радост сусретања у зимске празничне дане", истакла је Мијатовићева.

Она је нагласила да је трочлани жири у саставу Миленко Станковић - фотограф, Велемир Елез - новинар и Миланко Боровчанин - књижевник, имао тежак задатак.

"Све фотографије пристигле на наш конкурс биће изложене у наредних неколико дана у просторијама Планинарског друштва у Спортској дворани на Сокоцу, а награде најуспјешнијим ауторима уручене у новоизграђеном Планинарском дому `Црвене стијене` на Романији, на свечаности која ће бити организована до краја фебруара", навела је Мијатовићева.

Планинарско друштво "Гласинац" основано је на Сокоцу у јулу 2009. године и има 80 чланова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана