Национални дјечији театар Републике Српске наставља с марљивим радом: У првој половини године три премијере

Миланка Митрић
Национални дјечији театар Републике Српске наставља с марљивим радом: У првој половини године три премијере

БАЊАЛУКА - Почеци године у бројним установама културе резервисани су за сумирање резултата из прошле године, али и за планирање и припрему нових пројеката. Дјечије позориште РС и у овој години наставља марљиви рад и већ за прву половину године за своју најмлађу публику припрема три нове представе.  

 

- У Дјечијем позоришту Републике Српске већ у јануару почињу припреме за нове представе чије премијере и ансамбл и публика ишчекују са једнаким нестрпљењем - навели су из Дјечијег позоришта РС.
Како су нагласили, режисер Југ Радивојевић 23. јануара је заказао прву пробу за представу "Свирано де Бержерак" Игора Бојовића.

У представи играју Александар Бланић, Ђорђе Јанковић, Александра Спасојевић, Ана Анђелић, Драган Вучић, Драган Бањац и Саша Терзић, сценографију потписује Берина Шушчевић, а костимографију Јелена Савић. - Југ Радивојевић је у Дјечијем позоришту режирао представе "Петар Пан", "Орлови рано лете" и "Том Сојер", а може се очекивати да ће и његов четврти пројекат са бањалучким глумцима бити пројекат са којим ће Дјечије позориште успјешно започети продукцију 2020. године - истичу у Дјечијем позоришту РС.
Они додају и то да ће паралелно са припремама за "Свирана де Бержерака", у ДПРС ове године бити одиграна и представа Зијаха Соколовића, а предвиђено је да премијерно извођење буде у априлу.

 - Зијах Соколовић први пут ће режирати у Бањалуци, а ријеч је о представи "Како је дјевојчица спасила дрво", Селме Паризи. На састанку са техничким сектором позоришта усаглашени су сви детаљи продукције, како би скорашњи рад са глумцима био оперативнији - објаснили су из Дјечијег позоришта РС.

Трећа представа коју ће најмлађа публика, али и сви поклоници позоришне умјетности моћи у првој половини ове године да погледају у Дјечијем позоришту РС је комад "Ружно паче", који ће оживјети Александра Спасојевић.
- Све три представе биће премијерно изведене у првој половини године, како би ансамбл Дјечијег позоришта успјешно одговорио позивима на међународне Фестивале у мају и септембру, којима ће "бранити" статус најнаграђиванијег театра у региону - додају из Дјечијег позоришта РС.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана