На "Стеријином позорју" осам представа у такмичарској конкуренцији

Srna
На "Стеријином позорју" осам представа у такмичарској конкуренцији

НОВИ САД - На предстојећем "Стеријином позорју", једној од највећих регионалних позоришних манифестација, биће изведено осам представа у такмичарском програму, од којих је шест од савремених домаћих драмских аутора.

На конференцији за новинаре је речено да ће 65. "Стеријино позорје" бити одржано у Новом Саду од 26. августа до 3. септембра јер је уобичајени термин одржавања "Стеријиног позорја", од 26. маја до 3. јуна, помјерен због актуелне епидемиолошке ситиације.

У такмичарској селекцији "Позорја" биће изведене представе "Смедерево 1941", "Радничка хроника", "Маратонци трче почасни круг", "Семпер идем" /Семпер идем/, "Кретање", "Лепа Брена проџект", "Ко је убио Џенис Џоплин" и "Густав је крив за све".

Тематика представа углавном је блиска историја, социјални, ратни и вјерски сукоби.

Када је ријеч о нетакмичарској међународној селекцији под називом "Кругови", публика ће видјети три представе - "Једваносимсобоакаломистобо", "Семинаристи: Шредигеров бог" и "Ајхман у Јерусалиму" /Еицхманн у Јерузалему/. Манифестација "Позорје" посвећена је Јовану Стерији Поповићу, који се сматра оснивачем српске драме и првим, а уједно и једним од најбољих српских комедиографа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана