На наградни конкурс "Вихора" стигао велики број радова

Srna
На наградни конкурс "Вихора" стигао велики број радова

ДЕРВЕНТА - На наградни конкурс за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода, поводом одржавања 19. Међународних пјесничких сусрета "Прљача 2020", достављен је велики број радова, а манифестација ће бити одржана 7. и 8. августа у Дервенти, саопштено је из дервентског Српског књижевног клуба "Вихор".

 

"Конкурс траје до 10. јула, а до сада је стигао велики број радова аутора из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Бугарске, Македоније, Њемачке, Швајцарске. Очекујемо још радова јер је конкурс отворен", наводе организатори.

Из књижевног клуба је саопштено да се на конкурс могу пријавити сви пјесници са по једном необјављеном пјесмом у категоријама: пјесма посвећена љепотама вода - по слободном избору, шаљива пјесма о водама и активностима на ријеци, те пјесма о теми "Укрински водени цвијет".

"Радови се шаљу у три примјерка означени шифром, а разрјешење шифре у мањој коверти са контакт подацима. Један аутор може учествовати само са једном пјесмом са највише 28 редова на задату тему", наводе организатори.

Награђене пјесме биће објављене у заједничком зборнику, а награђени пјесници добиће повеље и поклоне.

Радови се шаљу најкасније до 10. јула на адресу Српски књижевни клуб "Вихор" Дервента, на руке предсједника Ненада Симића, Улица краља Петра Првог бб, 74400 Дервента, за назнаком "За конкурс - Вихор".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана