На Међународном сајму туризма у Бијељини 70 излагача из региона

Srna
Foto: Srna

БИЈЕЉИНА - У Бијељини је данас отворен дводневни Међународни сајам туризма и гастрокултуре "Бијељина-турист 2022" на којем ће понуду представити око 70 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске.

Своју понуду у хотелу "Дрина" посјетиоцима ће представити, између осталих, Туристичка организације Војводине, Новог Сада, Шида, Сремске Митровице, Лознице, Крагујевца, Вршца, Крупња, Жупање, Трстеника, Тузланског кантона.

Испред хотела постављени су штандови са разноврсном понудом, од млијечних, сухомеснатих производа, воће, сокова од ароније, ручно рађених сувенира, плетива, садница јагода, до играчки, накита...

Портпарол Туристичке организације Бијељине Драган Тешић рекао је да није било лако организовати овакав скуп, али да су успјели да окупе око 70 излагача из Србије, Црне Горе, Хрватске, Републике Српске и Федерације БиХ.

Тешић је навео да семберски крај има своје потенцијале, традицију, културу, и да ће се у наредном периоду радити на унапређењу.

Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић, који је отворио сајам, рекао је да су овакви догађаји од великог значаја, посебно након двогодишње паузе која је највише погодила туристичку привреду.

Лончаревић је истакао да у овој години у Српској има 42,5 одсто више посјета у односу на исти период прошле године и више од 35 одсто ноћења.

"То нам даје за право да вјерујемо да ћемо имати више туриста, побољшати туристичку привреду и потенцијале", рекао је Лончаревић, те додао да ће сутра у Београду потписати споразум о сарадњи са Туристичком организацијом Београда, као што већ имају и са туристичким организацијама Војводине и Србије.

Он је навео да се сваки град и општина у Републици Српској труде да постану туристички бренд побољшањем туристичких потенцијала, инфраструктуре, едукацијом грађана...

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић изразио је задовољство што је у Бијељини организован овакав догађај, јер је ово град који има много тога да понуди туристима, бројне потенцијале у области културе, природне, двије ријеке, Бању Дворови...

"Велики број гостију са стране је показатељ да је овај сајам добро организован и добро промовисан, што је једна од најзначајнијих ставки у туризму, јер џаба сви потенцијали уколико се не улаже у промоцију", навео је Ђурђевић.

Представник Градске управе Бијељина Сретен Вучковић рекао је да Градска управа већ 11 година подржава овакве организације, те додао да је Бијељина у посљедњих 20 година израсла у једну од најпривлачнијих дестинација у региону.

Организатор Сајма је Туристичка организација града Бијељина, а покровитељ Град Бијељина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана