На комеморацији Тозовцу породица, пријатељи, поштоваоци

Тањуг
На комеморацији Тозовцу породица, пријатељи, поштоваоци

На комеморацији Тозовцу породица - Породица, колеге, пријатељи и поштоваоци опростили су се данас од Предрага Живковића Тозовца на комеморацији која је уприличена у Комбанк дворани поводом смрти барда српске народне музике. Бројне колеге дошле су Комбанк дворану да се опросте од Тозовца и одају му почаст, а међу њима су Жељко Јоксимовић, Неда Украден, Снежана Бабић, Ана Бекута, Мерима Нјегомир, Саша Матић и многи други. Комеморацији је присуствовао и предсједник Народне скупштине Ивица Дачић. Живорад Жика Ајдачић, генерални секретар културне заједнице Србије предложио је да се на државном нивоу установи награда “Предраг Живковић Тозовац”, наводећи да “нема политичара ни јавне личности која није цијенила Тозовца”. Лепа Лукић, која је каснила на комеморацију, заплакала је кад је видјела фотографије које су се ређале из младости. На великом платну Комбанк дворане, наиме, емитовани су велики хитови Предрага Живковића Тозовца као што су “Јесен у мом сокаку” и “Празна чаша на мом столу”. “Тозовац је био певач, музичар, водитељ, много бољи од професионалаца, поета”, рекао је хармоникаш Љубиша Павковић и велики пријатељ певача. Од Тозовца су се опростили и његов кум Ратко Рађеновић и хармоникаш Миша Мијатовић. “Тозовац је био звезда водиља за све који су се бавили музиком у Краљеву. Био је мој идол, бринуо је о нама. Звали смо га Бата Тоза” казао је Мијатовић. Предраг Живковић Тозовац преминуо је 6. априла од посљедица корона вируса, а биће сахрањен данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Комеморацији је присуствовао и предсједник Народне скупштине Ивица Дачић.

Живорад Жика Ајдачић, генерални секретар културне заједнице Србије предложио је да се на државном нивоу установи награда “Предраг Живковић Тозовац”, наводећи да “нема политичара ни јавне личности која није цијенила Тозовца”.

Лепа Лукић, која је каснила на комеморацију, заплакала је кад је видјела фотографије које су се ређале из младости.

На великом платну Комбанк дворане, наиме, емитовани су велики хитови Предрага Живковића Тозовца као што су “Јесен у мом сокаку” и “Празна чаша на мом столу”.

“Тозовац је био певач, музичар, водитељ, много бољи од професионалаца, поета”, рекао је хармоникаш Љубиша Павковић и велики пријатељ певача.

Од Тозовца су се опростили и његов кум Ратко Рађеновић и хармоникаш Миша Мијатовић.

“Тозовац је био звезда водиља за све који су се бавили музиком у Краљеву. Био је мој идол, бринуо је о нама. Звали смо га Бата Тоза” казао је Мијатовић.

Предраг Живковић Тозовац преминуо је 6. априла од послједица корона вируса, а биће сахрањен данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана