Музичка школа "Владо Милошевић" заслужује пажњу шире друштвене заједнице

Срна
Foto: СРНА

БАЊАЛУКА-Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да традиција коју има бањалучка Музичка школа "Владо Милошевић" заслужује пажњу ширег друштва и града Бањалука.

"Ово је разлог зашто смо на сваки начин настојали да помогнемо да ова школа обезбиједи услове за што бољи рад њених професора и ученика", рекао је Чубриловић данас новинарима након посјете овој школској установи.

Чубриловић је изразио наду да ће шира заједница и град Бањалука бити на услузи за будуће потребе ове школе која ће наставити сјајну традицију коју је имала до сада. Директор ове школе Дамир Јованић рекао је новинарима да је у протеклих пет година објекат ове школе реконструисан у неколико фаза.

Он је подсјетио да је 2017. године кроз Пројекат "Зелени економски развој" реконструисан и уређен вањски дио објекта школе који је обухватио радове фасаде, столарије и крова, док је 2018. године потпуно реновирана концертна дворана школе, а 2019. године је постављена лед расвјета. Јованић је рекао да је 2019. године школа започела пројекат реконструкције хола и ходника школе укупне вриједности 75.000 КМ.

"Највећи дио средстава смо сакупили домаћинским пословањем и уштедама властитих средстава, али без подршке и помоћи предсједника Народне скупштине Републике Српске и Министарства просвјете и културе Републике Српске не би могли сами да реализујемо овај пројекат", закључио је Јованић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана