Музеј савремене умјетности: Награда за најбоље радове Младену Мићићу и Огњену Милошевићу

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Награда за најбоље радове на изложби завршне године Ликовног одсјека Академије умјетности у Бањалуци припала је Младену Мићићу и Огњену Милошевићу.

Ову одлуку стручни жири Музеја савремене умјетности Републике Српске, у саставу Младен Бањац, Исидора Бањац и Биљана Стојановић, донио је једногласно.

Стручни жири издвојио је Мићића и Милошевића, за које је навео да су се својим радовима посебно истакли у оквиру 20. годишње изложбе радова студената Академије умјетности Универзитета у Бањалуци.

Из Музеја савремене умјетности Републике Српске је саопштено да је Мићић показао изузетан сликарски таленат, док се Милошевић истиче у продукцији и презентовању фотографије и видео-радова.

“Оба умјетника гаје јединствен сензибилитет који се огледа у њиховом односу према интимном и испољавањем тог односа према посматрачу, чиме се ствара јединствен естетски утисак. Умјетници показују изузетан потенцијал који ће у будућности мапирати савремену умјетничку сцену коју Академија и Музеј његују”, наводи се у саопштењу.

Награда Музеја савремене умјетности Републике Српске, осим новчаног дијела, подразумијева и изложбу радова награђених студената која ће бити реализована током 2022. године у Галерији Плус – изложбено-продајном простору Музеја савремене умјетности Републике Српске.

Кустоси Музеја савремене умјетности Републике Српске од 2001. године додјељују награду за најбољи завршни рад на четвртој години студијског циклуса, а од 2017. године постаје пракса да са освојеном наградом умјетник добије прилику за организацију изложбе у Галерији Плус и то у термину који се поклапа са завршном изложбом студената Академије умјетности у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана