Мурић: Свакоме ће се свидјети нешто у Златном дечку

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Гост нове епизоде видео серијала "Тањуг Рефлектор" био је глумац Денис Мурић, који је говорио о својој улози у новом филму "Златни дечко" редитеља Огњена Јанковића.

Мурић је открио да је улогу младог и талентованог фудбалера проблематичног понашања добио на препоруку косценариста Алексе и Вука Ршумовића. Глумац је рекао да му је припремајући се за улогу било најтеже испоштовати "темпо и ритам живота" пошто је имао свакодневне тренинге од осам ујутро. "Тренер ме намерно газио јер је видео да ми тешко иде буђење. Онда је то било урнебесно. Те припреме су ми најтеже пале", рекао је Мурић.

Према његовим ријечима, отежавајућа ствар је била и лако поистовећивање са улогом. "Лик се зове Денис. Постоји превише елемената који су слични, који су у његовом животу иждешавали а који се мени дешавају данас", открио је глумац. Мурић је рекао да је као клинац тренирао фудбал, и да га је сада снимање "Златног дечка" вратило том спорту, па може за себе рећи да је данас "сигурно бољи фудбалер". "Мислим да ће свако имати нешто што ће да му се свиди у филму. Има свега све што воле млади.

Мени је најзанимљивија прича о одрастању, како сви пролазимо кроз фазе", рекао је Мурић. Као најава филма, чија је биоскопска премијера била 11. јануара, појавио се крајем прошле године спот реп састава Београдски синдикат "И даље кидам", у коме се појављује и Мурић. "Мени је то генијално зато што обожавам Београдски синдикат. Као клинцу ми је тако звонио телефон", рекао је глумац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана