Мирјана Карановић постала стални члан БДП-а

Танјуг
Мирјана Карановић постала стални члан БДП-а

БЕОГРАД - Славна глумица Мирјана Карановић данас је, на малој свечаности у театру на Црвеном крсту, потписала уговор којим је постала стални члан Београдског драмског позоришта.

Карановић је недавно добила Награду "Татјана Лукјанова" за вишегодишњи допринос Београдском драмском позоришту и позоришном животу Србије.

Комад "Читач" Бернхарда Шлинка у режији Бориса Лијешевића, у коме маестрално тумачи лик Хане Шмиц, проглашена је за представу године у БДП-у и културни догађај 2020. године.

Мирјана Карановић у изјави Тањугу наглашава да јој се остварила жеља да буде дио новог репертоара Београдског драмског позоришта.

"Ово што сам до сада видјела у Београдском драмском позоришту веома кореспондира са мојим доживљајем театра. Веома се радујем сваком извођењу представе ''Читач'' у БДП. Како је одмицао рад на тој представи, за мене је било логично да ме стигла та улога. Тада сам пратила како се Београдско драмско позориште трансформише у мјеру новог, авангардног, различитог театра", казала је Карановић и додала што је до препорода БДП-а.

Глумица је истакла да се "враћа у своје природно окружење", подсјетивши да је БДП прво позориште у којем је гледала представу.

"Рођена сам двије улице испод Београдског драмског позоришта и враћам се у свој крај. Моја мама и тетка су вољеле БДП, које је шесдесетих година прошлог вијека било најбоље позориште у граду", каже Карановић.

Наводи да је престала да буде професор глуме и ријешила да се више посвети режији и писању.

"Одлучила сам да постанем дио позоришта које има изузетан млади ансамбл и репертоар који прати мисао коју волим у позоришту. За мене је природно да будем дио БДП и са нестрпљењем очекујем рад на представама са амбициозним ансамблом и управом театра", казала је Карановић.

Истакла је да јој је увијек било важно шта и са ким ради.

Директор Београдског драмског позоришта Југ Радивојевић каже да је велика част и радост за сваког у позоришту, јер је Миријана Каранових постала дио ансамбла.

"Од када сам дошао у позориште ово је шети пут да потписујемо стални аганжман са неким од глумаца. Милош Биковић, Андрија Кузмановић, Марко Гверо и Вања Ненадић су већ постали чланови нашег ансабла, а ево данас и Мирјана Карановић. Очекујемо да ћемо до краја године као сталне чланове ансамбла добити и Иву Илинчић и Исидору Симјоновић. Надамо се да ће следеће године да нам се прикључе Нина Јанковић и Миодраг Радоњић", казао је Радивојевић.

Додао је да није ријеч о отварању нових радних места.

"Отворио нам се простор за пријем нових чланова, јер нам је неколико глумаца у протекле двије године отишло у пензију", казао је Радивојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана