Мирјана Бобић Мојсиловић о самоизолацији: Онај ко има библиотеку није усамљен

Агенције
Мирјана Бобић Мојсиловић о самоизолацији: Онај ко има библиотеку није усамљен

Књижевница Мирјана Бобић Мојсиловић на сајту издавачке куће “Лагуна” писала је о својим искуствима у самоизолацији усљед мјера сузбијања епидемије вируса корона. Она је том приликом нагласила да је у свеопштој епидемији усамљености којој је свијет изложен годинама, ова принудна усамљеност вратила људе једне другима и себи самима.

- Човек, у овим околностима, ако се не препусти демону досаде, не може да буде усамљен. Када смо изложени толиким спољашњим ограничењима, укључујући и ограничење кретања, онда ономе ко има библиотеку ове пошасти не могу ништа - написала је она.

Она је навела да књиге могу да нас спасу од много чега.

- Прво, само уз књигу можемо да добијемо поруку да нам животи нису безвредни, да ми нисмо безвредни. Само уз књигу можемо да путујемо кроз време и простор, и ништа као добра књига не може да нас инспирише да нешто направимо од властитог живота. Да боље видимо свет, и себе у свету. Да се суочимо са сопственом мајушношћу и величанственошћу. Друго, уз књигу можемо да имамо феноменално друштво - написала је Бобић Мојсиловић и додала да је њој лакше у овој захтјевној ситуацији јер ради на новом роману.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана