Милица Јаневски: Серија "Пад" је важно сведочанство о једном времену

Танјуг
Милица Јаневски: Серија "Пад" је важно сведочанство о једном времену

БЕОГРАД- Гошћа нове епизоде видео серијала Тањуг Рефлектор била је глумица Милица Јаневски која је говорила о својим улогама у серији "Пад" и филму "Усековање".

Јаневски је рекла да у серији "Пад" њен лик супруге се налази генерално у јако тешкој позицији.

"Затечена је стварима и од ње ништа није зависило, стављена је у контекст да мора с тим да се носи и понесе део терета у коме се налази њен супруг и породица", рекла је глумица. Серија редитеља Бојана Вулетића је рађена по мотивима аутобиографске књиге глумца Жарка Лаушевића, осуђеног за убиство двојице младића након туче у Подгорици деведесетих година. Јаневски је рекла да је серија "важно сведочанство за време у коме се прича одвијала, то је историјски забележен моменат пад једног друштва и државе".

"Чини ми се да млађа публика, која није рођена у том периоду, на неки начин може да има прозор у време, у коме се све дешавало. Последице тог времена су субдине свих ликова", оценила је Јаневски.

Захваљујући "Паду" публика има прилику да види шта значи посао глумца, и колико не разуме улогу глумца у друштву, приметила је Јаневски.

"Неминовно ћете имати нову информацију како тај живот изгледа, и са чиме се глумци носе свакодневно", додал је глумица. Јаневски је рекла да је дебнитантски филм "Усековање", редитеља Синише Цветића и сценаристе Давида Јаковљевића, "аутентичан и некако наш".

"Нема човека који није погледао филм да се није идентификовао са сваком секвенцом. То је породична драма са елементима комедије, као и свака породична драма, Дуго нисмо направили овако домаћи филм", навела је глумица.

Јаневски је истакла да ју је обрадовала млада ауторска екипа "са паметним младим људима којима је стало до смисла".

"Кад смо глумачки прочитали текст били смо фасцинирани бриткошћу текста. Био је изазовни глумачки рад. Једна просторија, један сто, али када имате добро написан сценарио онда је глумачки посао лак", закључила је Јаневски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана