Миленковић и Хаџиманов приредили незаборавно музичко вече

Срна
Миленковић и Хаџиманов приредили незаборавно музичко вече

НОВИ САД - Врсни музичари европског и свјетског гласа виолиниста Стефан Миленковић и џез пијаниста Васил Хаџиманов приредили су у Новом Саду изузетно музичко вече и допунили угођај дочека Нове године по јулијанском календару.

Виртуозном свирком Миленковић и Хаџиманов употпунили су манифестацију "Дочек 7529", која је била својеврсна припрема Новог Сада за Европску пријестоницу културе.

Маестрални српски виолиниста Миленковић прво је са оркестром "Камерата академика" свирао дјела Сидинга, Вивалдија, Пјацоле, Гершвина и Чајковског.

Хаџиманов се Миленковићу придружио у изведби пјесама "Преко брда, преко бријега"" и  The Christmas Song", а свирање два музичка виртуоза публика је могла пратити у онлајн преносу путем платформе visitns.rs.

Наступом Миленковића и Хаџиманова у Новом Саду отворена је и велељепна, прва Градска концертна дворана, која се налази у оквиру нове Музичко-балетске школе.

Уједно врсни музичари заједничким наступом најавили су и улазак у новосадску Академију умјетности, гдје ће бити предавачи.

"Дочек 7529" у Новом Саду трајао је више од 10 часова онлајн програма музичке, визуелне и извођачке умјетности.

Одвијао се из 14 новосадских простора за културу, међу којима су прва Градска концертна дворана, потом "Фабрика", "Складиште", "Биро и Челичана", као и из Новосадског позоришта и мрежа културних станица.

У програму "Дочек 7529", учествовало је готово 100 умјетника, различитих музичких и умјетничких опредјељења.

Од рок ветерана београдског "Електричног оргазма", преко нових музичких звијезда попут Буч Кесидија до аутентичних извођача новосадске умјетничке сцене, као што су Агота Виткаи Кучера, Лана Зорјан, као и бројни други умјетници.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана