Мила Турајлић позвана у чланство престижне филмске академије

ГС
Мила Турајлић позвана у чланство престижне филмске академије

ЛОС АНЂЕЛЕС – Међу умјетницима и филмским радницима које је у своје чланство позвала Америчка академија филмске умјетности и науке је и српска редитељка Мила Турајлић.

Америчка академија филмске умјетности и науке у своје чланство је позвала 819 умјетника и филмских радника који су се истакли својим доприносом биоскопским филмовима и филмској умјетности.

Мила Турајлић је продуценткиња и редитељка документарних филмова чија су остварења учествовала на фестивалима "Трајбека", "Венеција", "ХотДоцс"… и имала биоскопску дистрибуцију у Француској, Великој Британији, Немачкој и широм бивше Југославије. Њен најновији филм, "Друга страна свега", прва је копродукција канала ХБО са Србијом. Овај филм је премијерно приказан на Међународном филмском фестивалу у Торонту 2017. године, а потом је на престижном фестивалу ИДФА освојио главну награду за најбољи дугометражни документарни филм.

"Друга страна свега" је освојила 26 награда и номинована је и за награду ЛУX Европскг парламента. Дебитантски документарни филм Миле Турајлић, "Цинема Комунисто", приказан је на више од 100 фестивала и овенчан је са 16 награда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана