Микију Манојловићу “Источна звијезда” филмског фестивала у Трсту

Срна
Микију Манојловићу “Источна звијезда” филмског фестивала у Трсту

БЕОГРАД - Српски глумац Предраг Мики Манојловић освојио је награду “Истерн стар 2021” /Источна звијезда/ на 32. Филмском фестивала у Трсту, који је отворио чувени филмски класик “Подземље” режисера Емира Кустурице, у којем Манојловић игра главну улогу.

Отварање фестивала, који ће трајати до 30. јануара, и дођела награде одржано је онлајн, а према образложењу овог признања, њиме се истиче личност чија је каријера изградила мостове између Истока и Запада.

До сада су ово признање добили Ирене Жакоб, Моника Белучи, Милчо Манчевски, Раде Шербеџија и Касија Смутниак.

Манојловић је рекао да за њега глума није понашање, имитација живота, него озбиљно постојање, спој срца и душе, мишљења, памети и осећања у потпуности, кад год је то могуће, један “сабијени живот”.

“Нисам дигао руке. Верујем да је могуће да нека уметност у појединцу помери понешто, да нешто у њему промени, али на овом ширем нивоу – општине, града, државе, Европе - тешко”, навео је Манојловић за “Спутњик” .

Он је истакао да се данас живи у свијету у коме је све пођеднако важно и пођеднако неважно.

“Данас су добри, велики глумци они који су популарни. Људи више не разумеју разлику, нити је праве. Одлично је оно што је масовно препознато. Али, неће бити да је тако”, додао је Манојловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана