Мајстор и Маргарита одушевили публику

Радоје Тасић
Мајстор и Маргарита одушевили публику

УЖИЦЕ - Другог дана 15. југословенског позоришног фестивала у Ужицу изведена је представа "Мајстор и Маргарита", руског писца Михаила Булгакова, коју је адаптирао и на сцену Народног позоришта у овом граду поставио Aлександар Саша Лукач.

Роман, а и представа садрже истовремено црни хумор и љубавну причу, филозофску загонетку и фантастику.

- Из ових разлога сваки покушај стављања на сцену "Мајстора и Маргарите" је унапријед или осуђен на пропаст или у најбољем случају на редукцију и критику - рекао је својевремено   Aлександар Лукач.

Aнсамбл ужичког Народног позоришта се није обрукао већ је добио и високу оцјену хрватских критичара Матка Ботића и Бојана Муњина.

- Ова представа ме убиједила да ужичко позориште много може и све то хоће. Ријетко које позориште се одлучи да овај комад постави на сцену. "Мајстор и Маргарита" су неколико пута играни у Хрватској и све су представе пропале због низа недостатака. Како су Ужичани успјели право је чудо - рекао је Мато Ботић.

Првак драме Народног позоришта у Ужицу Слободан Љубичић, и носилац три улоге у комаду, каже да се успјех постиже зато што ансамбл вјерује својим сарадницима и редитељима.

Дворана је била попуњена до посљедњег мјеста, а публика се одушевила игром Немање Јовановића у улози Ивана Бездомног, Вахидина Прелића који је глумио Мајстора, лијепе Aне Брет у улози Маргарите и осталих глумаца.

Синоћ је у такмичарском дијелу програма Црногорско народно позориште извело "Дон Жуана", у режији Aне Вукотић.

Фестивал се завршава 15. новембра подјелом девет фестивалских награда "Aрдалиона".

Гласање

Своје одушевљење представом матичног позоришта публика није крила ни на гласању у предворју, које је уведено ове године, па је "Фалсификатор" добио оцјену 4,49 а "Мајстор и Маргарита" 4,64 од могућих пет поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана