Љето у Требињу уз чаролију класичне музике

Илијана Божић/агенције
Љето у Требињу уз чаролију класичне музике

ТРЕБИЊЕ - Најљепше мелодије класичне музике Баха, Росинија, Брамса и Штрауса у извођењу свјетских музичара у оквиру 4. Међународног музичког фестивала и љетне школе "Music and More Summer Fest" обиљежиле су почетак августа у Требињу, а публика ће до суботе имати прилику да ужива у овој музичкој магији.

Ова манифестација одржава се на више локација у Требињу, а пренесена је и у Мостар, гдје је одржан концерт у недјељу увече испред Хрватског дома Херцег Стјепана Косаче.

Учесници овогодишњег фестивала су познати музичари из Марока, професори са Универзитета из Аризоне, Портланда, Оригона те студенти из Кине, Венецуеле, Америке, Швајцарске, Хрватске и Србије.

Чаробна атмосфера владала је уз звуке Штрауса и Ланера на аустроугарској вечери у Музеју Херцеговине, а публика је била очарана и на Црквини код Херцеговачке Грачанице, одакле се пружа нестваран поглед на Требиње, гдје су у дивним мелодијама класичне музике уживали уз залазак сунца.

Програм се наставља и даље па ће требињска публика имати прилику да ужива у предивној атмосфери вечерас, када ће у позоришној сали Културног центра Требиње, у 20.30 часова, почети концерт реситалске и камерне музике, а сутра у исто вријеме моћи ће да се препусте звуцима класичне музике у Музеју Херцеговине.

Концерт лауреата биће изведен у петак у Културном центру Требиње, а директорица Међународног музичког фестивала "Music and more Summer Fest" Татјана Ранковић гостујући на требињском радију изјавила је да се нада да ће наредне године такмичење бити проширено и на дувачки оркестар.

Манифестација ће бити затворена у суботу у порти Саборног храма, гдје ће бити одржано велико финале овогодишњег фестивала на којем ће између осталог бити изведено и ново дјело Јонела Петроја "Срце", које чини поезија десет српских пјесника уз гудачки оркестар.

Џез

Требиње ће од 24. до 28. августа угостити џез музичаре из региона на првом "Требиње џез фестивалу". Публици ће се представити Јован Маљоковић и Балкан салса бенд, Марко Луис, Комбајн квартет, Лена Ковачевић и Васил Хаџиманов. Главни програм фестивала биће одржан на пет локација, а публици ће улаз бити бесплатан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана