"Лет изнад кукавичјег гнезда" у Народном позоришту РС

Илијана Божић
"Лет изнад кукавичјег гнезда" у Народном позоришту РС

БАЊАЛУКА- Представа "Лет изнад кукавичјег гнезда", у режији Жанка Томића, а у изведби Београдског драмског позоришта биће одиграна 4. и 5. априла од 20 часова, у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци.

Ова драма написана је 1962. године по роману Кена Кизија и по угледу на то дјело је урађена бродвејска представа, по сценарију Дејла Васермана. Представа БДП-а премијерно је изведена 2005. године. Обновљена је и одиграна више пута широм региона.

-С обзиром на то да је ова представа требало да игра у нашем позоришту у новембру прошле године, али је гостовање одложено због болести глумца, овом приликом ће љубитељи позоришта сада бити у прилици да уживају у извођењу овог комада на Великој сцени НПРС-а с почетком у 20 часова-саопштили су из Народног позоришта РС.

Ријеч је о легендарној црнохуморној сатири о поједнинцу у репресивном систему, менталним институцијама и слободи духа. Улога Драгана Бјелогрлића у овом комаду је његов велики повратак на сцену Београдског драмског позоришта.

У представи играју Драган Бјелогрлић, Слободан Бода Нинковић, Милан Чучиловић, Даниел Сич, Милутин Мима Караџић, Младен Совиљ, Јово Максић, Саво Радовић/Милош Петровић Тројпец, Ненад Гвозденовић, Милица Зарић, Јана Милосављевић, Владан Милић, Милош Лазаров/ Урош Јанковић, Зоран Ђорђевић, Анка Гаћеша Костић/ Ања Алач, Нада Мацанковић/ Маја Ранђић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана