Креативност из кампова на модној писти

Г.С.
Креативност из кампова на модној писти

БАЊАЛУКА - Поводом Међународног дана миграната у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци организован је No Nation Fashion x Jase King умјетнички перформанс и панел дискусију на тему „Економски потенцијал миграната".

Фокус овогодишњег обиљежавања Међународног дана миграната је указивање на значајан допринос миграната економијама својих земаља и земаља у које мигрирају те унапређење културне размјене и разумијевања, промоција друштвене укључености и прослава креативност и различитих вјештина миграната.

Овогодишњи умјетнички перформанс свједочи да на свом путу мигранти носе своја знања, вјештине и културну баштину, која представљају потенцијал и прилике за стварање отпорнијих и инклузивнијих заједница те обликовање глобалног друштвеног и економског окружења.

Наиме, No Nation Fashion x Jase King заједно са глумцима из Бањалуке извели су својеврсни игроказ у три чина гдје су приказани одјевни предмети које су креирали и израдили управо мигранти.

Колекција која је представљена осликава развојни правац и пут људи у покрету од њиховог одласка из домова и транзита до коначног одредишта, које се огледа у социјалној и културној интеграцији.

Међународни дан миграната је дан који је прогласила Скупштина УН и обиљежава се 18. децембра сваке године.

На тај је дан 1990. године усвојена  Конвенција о заштити права радника миграната и чланова њихових породица, преноси портал SeeSrpska.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана