Концерт у вријеме полицијског часа: Овације Новосађана за маестра Солинаса

Срна
Концерт у вријеме полицијског часа: Овације Новосађана за маестра Солинаса

НОВИ САД- Италијански диригент свјетског реномеа Андреа Солинас наступио је на мини-концерту музичара Опере Српског народног позоришта (СНП) приређеном за вријеме полицијског часа у Новом Саду за бројну публику на балконима, терасама и прозорима зграда, на тротоарима и на улицама насеља Лиман.

Публика је посебно била одушевљена када су музичари Опере свирали Моцартову "Малу ноћну музику" или "Хабанеру" из опере "Кармен" у извођењу сјајне првакиње СНП-а Јелене Кончар, која је отјевала и легендарну италијанску канцону "Бела ћао".

Директор Опере СНП-а Александар Станков рекао је да их је сваки кварт другачије дочекаао, али увијек са топлином која пуни душу.

- Верујем да смо овиме заиста показали да нам посао није престао само зато што позоришта затворена. У време епидемије корона вируса исказали смо велику захвалност свима који предано и даноноћно раде да бисмо ми били безбедни - рекао је Станков.

Концерт и атмосфера посебно се допала најстаријим Новосађанима, који су синоћ упркос полицијском часу имали "свој" један сат за излазак из станова и кућа, саопштено је из Информативне службе СНП-а.

Синоћњи мини-концерт био је други по реду, а вечерас је заказан трећи у новосадском насељу Детелинара.

За сутра је планиран посљедњи концерт музичара Опере, а биће одржан у центру Новог Сада на углу Булевара ослобођења и Улице Пап Павла.

Из СНП-а су напоменули да ће на том концерту, као и претходним, присуствати и припадници Полицијске управе (ПУ) Новог Сада.

Сви концерти почињу у 19.00 часова и трају око пола часа.

Серија мини-концерата музичара Опере СНП-а посвећена је здравственим радницима и грађанима Новог Сада, који максимално дисциплиновано поштују мјере забране кретања и физичке дистанце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана