Концерт посвећен Ђакому Пучинију у недјељу у НПРС: Музика између љубави и смрти

М. М.
Концерт посвећен Ђакому Пучинију у недјељу у НПРС: Музика између љубави и смрти

БАЊАЛУКА - Концерт “Пучини - између љубави и смрти”, биће одржан у недјељу на великој сцени Народног позоришта Републике Српске, чиме ће бити приређен омаж великом италијанском композитору Ђакому Пучинију.

Како је саопштено из Народног позоришта Републике Српске, арије, дуете, квартете из “Тоске”, “Боема”, “Ђани Скики”, “Едгара” и “Мадам Батерфлај” извешће Албина Смајловић Томић (сопран), Ивана Милинчић (сопран), Младен Продан (тенор) и Александар Драгојевић (баритон) уз камерни оркестар Народног позоришта Републике Српске.

- Дјела Пучинија неизоставна су на репертоарима свих оперских кућа свијета. Концерт “Пучини - између љубави и смрти” мапираће Народно позориште РС на листу кућа које величају име овог композитора, али и кућу која ради на развијању музичке сцене у Српској - саопштено је из НПРС о концерту који почиње у 20 часова, а којим диригује Душан Вере Урошевић.

Концерт је назван “Између љубави и смрти” јер су све Пучинијеве композиције прожете тугом, која почиње још од раног дјетињства.

Овим концертом почеће нова концертна сезона Симфонијског оркестра Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана