Комеморација Саши Петровићу: Несвакидашњи глумачки таленат који је знао насмијати, али и расплакати људе

Анадолија
Комеморација Саши Петровићу: Несвакидашњи глумачки таленат који је знао насмијати, али и расплакати људе

САРАЈЕВО - Саша Петровић био је несвакидашњи глумачки таленат и, баш као и Федерику Фелинију, полазило му је за руком да насмије, али и расплаче људе, поручено је у петак на комеморацији поводом смрти истакнутог босанскохерцеговачког глумца, одржаној у сарајевском Камерном театру 55.

Комеморативни скуп у Камерном театру, чијег ансамбла је Петровић био члан, уз присуство чланова породице и великог броја колега глумаца, почео је одавањем почасти Петровићу минутом шутње. 

Глумица Татјана Шојић, колегица која је заједно с Петровићем била у класи на Академији сценских умјетности у Сарајеву, казала је како је Сашу красило све оно што краси изврсног глумца. 

"Несвакидашњи таленат, духовитост, проницљивост, глумачка интелигенција, осјећање мјере... Све то краси изврсног глумца. Саша је свега тога имао у себи на претек. Истовремено, није му мањкало кућног одгоја, доброг васпитања, напротив", навела је Шојић.

Подсјетила је како су заједно били у класи професора Ненада Диздаревића, а Саша се и тада по свему истицао. 

"Било нас је осам. Ако смо били знатижељни Саша је био знатижељнији, ако смо били маштовити Саша је био маштовитији, ако смо били духовити Саша је био далеко духовитији. Убрзо ће постати јасно да је он највећи глумачки потенцијал, отприлике он један као нас седам осталих заједно. Мени је дјеловало током прве године да он то све зна, и шта ће он ту, као да је он био ту некад прије и научио све", казала је Шојић" те закључила:

Комеморација је завршена пуштањем инсерата из популарне "Аудиције" и других улога Петровићевих улога, а глумца су бројне колеге посљедњи пут испратиле вишеминутним аплаузом. 

У галерији "Габријел" Камерног театра 55 отворена је и књига жалости у коју су се поштиваоци Саше Петровића могли уписати и изразити ријечи жаљења.

Саша Петровић преминуо је 27. јануара у Сарајеву у 62. години. Играо је у предствама: "Крокодил Лакосте", "Кад би наглас говорили", "Три сестре" те у остварењима на филму и телевизији "Хајде да се волимо", "Ово мало душе", "Кудуз", "Ничија земља", "Луд, збуњен, нормалан", "Вратиће се роде", "Гори ватра", "Нафака"...

Прву главну филмску улогу је остварио у филму Срђана Вулетића "Тешко је бити фин" за коју је добио награду "Срце Сарајева" за најбољег глумца.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана