Колеге се опраштају од Надаревића: Његов одлазак је губитак за регију

Г.С.
Колеге се опраштају од Надаревића: Његов одлазак је губитак за регију

Сенад Башић за легендарног Мустафу Надаревића каже како му је био попут оца. Био је његов најдражи колега и уживао је у сваком тренутку у којем су имали прилику сарађивати и дружити се.

Радити са Мустафом је била привилегија и част, истакао је Башић. Са легендарним глумцем сарађивао је више од 20 година, те је изразито потресен вијешћу о његовој смрти.

“Радили смо заједно још од мојих студентских дана. Сними смо 'Нафаку', 'Код амиџе Идриза', 'Савршен круг', 'Луд, збуњен, нормалан'... Ни са ким немам толико заједничких пројеката. Ни са ким нисам тако дуго и интензивно сарађивао. Зближили смо се, били смо као отац и син. Било је ту смијеха, суза, брига, радости...”, емотивно говори глумац.

Башић истиче како је данас изгубио члана породице, али и како га је звао “Тајо”. Надаревића ће памтити као човјека који је живио за свој посао.

“У потпуности је био посвећен послу који је радио. Тиме ме заразио, научио ме да човјек мора цијелог себе посветити послу да би успио направити нешто вриједно. Одлазак такве величине је велики губитак за регију”, закључује он, преноси Клиџ.ба.

Башић већ неко вријеме није дио серије “Луд, збуњен, нормалан”. Ипак, упркос напуштању улоге у серији није прекинуо контакт са Надаревићем. Посветио се послу на Академији сценских умјетности у Сарајеву, као и бризи за болесног оца који има 86 година и болује од леукемије.

Сарајевски глумац са словеначком адресом и фронтмен групе Бомбај штампа Бранко Ђурић Ђуро опростио се од колеге и великог глумачког узора Мустафе Надаревића који је преминуо данас у Загребу.

Недуго након вијести о смрти једног од највећих босанскохерцеговачких глумаца данашњице, Ђуро је написао неколико дирљивих реченица.на свом Инстаграм профилу.

“Збогом драги друже. Хвала за све животне, људске и глумачке лекције које си ми дао. Бескрајно сам тужан што си отишао и сретан сам што сам те познавао и имао част дружити се и радити с тобом. Чули смо се прије пар дана и жао ми је да ти то тада нисам рекао - био си мој идол”, написао је легендарни глумац, звијезда Надреалиста, филма “Ничија земља” и сарајевских театарских бина.

Два глумца су сарађивала на многим пројектима, а неки од најпознатијих су филмови “Ничија земља”, “Кудуз”, “Мирис дуња” и други.

Познати глумац Енис Бешлагић опрашта се од легенде регионалног глумишта Мустафе Надаревића уз осврт на дугогодишње дружење и рад на бројним пројектима.

Бешлагић у почетку кратког разговора говори како нас је у 2020. напустило много великана, што је створило велике празнине на сцени.

“Један сам од ријетких који су имали срећу дијелити с њим вријеме, кадар и простор. Одрастали смо на њиховим улогама и играма. Био је сјајан глумац, а преживио је трагедију, прерано је изгубио супругу. Живио је своју тугу и своју бол које никада није показивао”, говори Бешлагић.

Од познатог глумца се опростио и Емир Хаџихафизбеговић, глумац и директор Камерног театра 55.

Данас у 12 сати на бољи свијет преселио је велики човјек и глумац. Мој узор и мој брат. Мој глумачки алтер его, Мустафа Надаревић, написао је на званичном Емир Хаџихафизбеговић.

Хаџихафизбеговић је подсјетио како је почело пријатељство два велика глумца.

“Прије скоро 40 година радили смо први пут у филму “Отац на службеном путу” Емира Кустурице. Касније ћемо радити још неколико филмова. Свакако је филм Пјера Жалице “Код амиџе Идриза” најзначајнији послије “Оца”. Радили смо у Словенији, Хрватској, Македонији, каква је то глумачка величина била... Радили смо 12 година култну серију “Луд збуњен нормалан” и роман се може написати са тог сета који је трајао толико година”, навео је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана