Коболди отворили Музеј лутака у Дјечијем позоришту Републике Српске

А. Г.
Коболди отворили Музеј лутака у Дјечијем позоришту Републике Српске

БАЊАЛУКА – Симболично, на Међународни дан музеја, тачно у десет часова, Дјечије позориште Републике Српске данас је отворило врата свог Музеја позоришних лутака.

Глумци одјевени у костиме из представе "Коболди", Александра Диме, у режији Тодора Валова, "стали" су испред главног улаза у Дјечије позориште РС и групним портретом позвали су малишане и родитеље да дођу наш Музеј.

- Како се у представи "Коболди" чудесни патуљци коболди боре против Витеза лошег времена и наравно, побјеђују, тако је и ова наша слика порука да ће коболди помоћи и дјеци и Дјечијем позоришту РС да побиједе невољу вируса корона – саопштено је из Дјечијег позоришта РС.

Сутра, такође у десет часова, глумци ће, одјевени у костиме из представе "Пећа и вук" отворити Музеј лутака, а потом у сриједу слиједе "покретне слике" из представа "Ноћ у Мерлиновом замку", "Маша и медо" и "Сирано де Бержерак". Тако ће ова седмица, од 18. до 22. маја бити у знаку ликова из  представа Дјечијег позоришта РС, који, са једнаким оптимизмом као и глумци, чекају нова извођења на сцени националног театра.

Музеј ће радити сваког радног дана од десет до 18 часова, а  уз све прописане превентивне безбједоносно епидемиолошке мјере за Covid19.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана