Књижевно вече у Бијељини окупило Удружење књижевника Српске

Срна
Књижевно вече у Бијељини окупило Удружење књижевника Српске

БИЈЕЉИНА - Народна библиотека “Филип Вишњић” вечерас је организовала књижевно вече за чланове бијељинске подружнице Удружења књижевника Републике Српске, за шта није било услова у протеклих годину и по дана због епидемије вируса корона.

Директор Библиотеке Жељана Арсеновић изразила је задовољство што постоји сарадња са бијељинском подружницом Удружења књижевника Републике Српске, за коју очекује да ће и даље бити на завидном нивоу.

Предсједник Подружнице Бијељина Момчило Копривица рекао је новинарима да су се књижевници окупили послије дужег времена и “књижевног поста” јер у посљедњих годину и по дана нису имали прилику да то учине због вируса корона.

Књижевник Милена Дрпа, члан Удружења књижевника Републике Српске и Удружења књижевника Србије, рекла је новинарима да у Модричи, гдје води књижевни клуб, ради са младим ствараоцима.

“У Бијељини сам као члан Подружнице Бијељина - Удружења књижевника Српске, јер ми је ближа него Бањалука и јер у Бијељини познајем дивне људе са којима се срећем на књижевним дружењима”, рекла је Дрпа.

Потпредсједник Удружења књижевника Републике Српске Јелина Ђурковић новинарима је рекла да вечерас раде и друже се упркос “нејуначком времену”.

“Ријеч - односно поезија мора да исплива и кад је најтеже, те смо и вечерас слушали поезију које смо се ужељели”, рекла је Ђурковићева.

Вечерашње књижевно вече одржано је уз предузимање свих неопходних хигијенско-епидемиолошких мјера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана