Књига за дјецу „Тајни живот музеја“ бесплатно на сајту Музеја савремене умјетности РС

А.Г.
Књига за дјецу „Тајни живот музеја“ бесплатно на сајту Музеја савремене умјетности РС

БАЊАЛУКА - У оквиру дигиталне кампање коју је Музеј савремене умјетности Републике Српске (МСУРС) покренуо, одлучили смо да један дио наших активности усмјеримо и на најмлађу публику - прва књига за дјецу о нашем музеју коју смо промовисали 10. фебруара, поводом Дана Музеја савремене умјетности, од данас ће на нашем веб сајту бити бесплатна.

Саопштио је ово Музеј савремене умјетности Републике Српске. Ћирилићну, латиничну и енглеску верзију књиге „Тајни живот музеја“ ауторке Јелене Којовић Тепић са илустрацијама бањалучког умјетника Драгослава Малинића коју је дизајнирао Немања Мићевћ, графички дизајнер МСУРС, можете да скинете у пдф-формату на овим линковима:

Латиница - http://msurs.net/index.php/sr/biblioteka-i-arhiva-2/tajni-2

Ћирилица - http://msurs.net/index.php/csr/biblioteka-i-arhiva-5/tajni

Енглески - http://msurs.net/index.php/en/biblioteka-i-arhiva-4/secret

- Уз бесплатну књигу на нашем сајту поставили смо и пет бојанки које прате нарацију књиге о 10 малих мишева који откривају какав се тајни живот одвија унутар зидина једног музеја и који се кроз разне авантуре упознавају са значајем музејске институције. Малишане који буду вриједни и обоје свих пет цртежа али и потруде се и пошаљу нам своје оригиналне цртеже на тему књиге наградићемо оригиналним издањем „Тајни живот музеја“. Књига „Тајни живот музеја“ је 100. јубиларно издање МСУРС а прилагођена је за дјецу од пет до 12 година. Посебан акценат стављен је на презентацију музејске колекције чији репрезентативни примјери су представљени илустрацијама и текстуалним објашњењима, са циљем да се дјеци укаже на богатство културног насљеђа које баштини наша институција и на значај његове презентације и очувања – наводи се у саопштењу.

Књига је реализована уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске и пројекта "Дијалог за будућност" који имплементирају УНДП, УНИЦЕФ и УНЕСКО у партнерству са Предсједништвом Босне и Херцеговине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана