Кинотека Републике Српске: “Дани руског филма за дјецу” од понедјељка до сриједе

Срна
Кинотека Републике Српске: “Дани руског филма за дјецу” од понедјељка до сриједе

ПАЛЕ - Манифестација “Дани руског филма за дјецу” биће одржана на Палама од понедјељка до сриједе, под називом “Бајке дјетињства”, а намијењена је за основце и малишане из вртића са подручја ове општине.

У понедјељак, након отварања, у 11 часова, на програму је дугометражни играни филм “Грозни тата” у режији Јурија Коробјеникова и Карен Оганесјан.

Филм је прилагођен за дјецу узраста од шест и више година, саопштено је из Кинотеке РС.

Наредног дана, у уторак, од 10 часова на програму су два блока кратких анимираних филмова у трајању од по пола сата. Први блок је прилагођен за дјецу која похађају вртић, а други за млађе основце.

Трећи дан, у сриједу, у 12 часова биће приказан дугометражни играни филм “Звезде ће ми показати пут” у режији Филипа Абрјутина, а прилагођен је за дјецу виших разреда основне школе.

У оквиру манифестације биће промовисане и књиге за дјецу руских писаца. Гости Кинотеке РС биће ученици основних школа “Пале”, “Србија”, “Мокро”, као и дјеца из предшколских установа “Бубамара” и “Цврчак” из Пала.

Све пројекције биће одржане у Културном центру Пале.

“Дане руског филма за дјецу” организује Кинотека РС у сарадњи са Фондом насљеђа руског зарубежја, Амбасадом Руске Федерације у БиХ, Телевизијом Заједно РФ и компанијом “Вифсаида”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана