Изложба студената графичког дизајна и визуелних комуникација БЛЦ-а: Радовима дају хуману ноту

И. Б.
Изложба студената графичког дизајна и визуелних комуникација БЛЦ-а: Радовима дају хуману ноту

БАЊАЛУКА - Годишња изложба студената графичког дизајна и визуелних комуникација, која је ове године продајно-хуманитарног карактера, отворена је на Високој школи Бања Лука Колеџ.

Новац који се прикупи продајом радова намијењен је "Даун синдром центру" Бањалука.

Професорица Бојана Михајловић објаснила је да се овом традиционалном, годишњом изложбом студенти поменутог смјера представљају цртежима, сликама, илустрацијама, фотографијама, графикама, ликовно-графичким рјешењима као што су плакат, летак, брошура, каталог, логотип.

- Користећи технике оловке, туша, акварела, линореза, линогравуре, али и одређених софтвера успјели су, често и ван задатих оквира, направити експерименте те путем њих доћи до сасвим нових резултата. Посвећеност у сваком раду открива добро познавање својстава основних елемената дизајна, сложених у складу са одређеним принципима - рекла је она.

Публика може погледати 150 радова насталих у Мултимедијалном студију, Графичком атељеу и Фото студију БЛЦ-а. Изложба ће бити отворена до септембра у просторијама Мултимедијалног центра БЛЦ-а, а радови се могу купити на основу добровољних прилога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана