Изложба слика и цртежа свјетског сликара Марка Ступара

Срна
Изложба слика и цртежа свјетског сликара Марка Ступара

БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ - Стална поставка слика и цртежа Марка Ступара, који годинама ствара у Паризу, од данас краси галерију Спомен-музеја Јован Бијелић у Босанском Петровцу.

Сликар који је родом из Босанског Петровца поклонио је своја дјела Центру за културу и образовање у том граду.

"Захваљујући томе сада у нашем музеју имамо три цјелине - слике Марка Ступара, радове Јована Бијелића са пратећим инвентаром, те босанску собу са збирком босанскопетровачких ћилима", речено је у Центру за културу и образовање Босански Петровац.

Ступарове слике су изузетно вриједне и красиће Спомен-музеј Јован Бијелић, док не буде пронађен већи простор за изложбу.

"У Музеју смо радили на обнови електро и водо инсталација, освјетљењу умјетнина, уградњи алармног и противпожарног система, као и осигурању некретнина и умјетнина. С радошћу очекујемо љето и долазак Ступара", истакли су у Центру за културу и образовање.

Ступар је рођен 1936. године у селу Вођеница у Босанском Петровцу, гимназију је завршио у Бањалуци, а студије сликарства у Београду.

Од 1964. године живи и ствара у Паризу, а своја дјела излагао је у најпрестижнијим галеријама свијета - Паризу, Риму, Лозани, Осаки, Токију и Њујорку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана