Изложба “На свиленим таласима” у Банском двору: Љубав према животу исказана бојама

М. М.
Изложба “На свиленим таласима” у Банском двору: Љубав према животу исказана бојама

БАЊАЛУКА - Изложба “На свиленим таласима” умјетнице Хелене Мијатовић биће отворена вечерас у малом изложбеном салону Банског двора Културног центра. Изложба ће бити отворена у 20 часова.

Ауторка је навела да су јој море и заласци сунца основна инспирација за стварање, а радови су сликани техником акварел и мултимедија на свили.

- Кроз боје и гест покушавам изразити емоцију према животу и апсолутној љубави, пресликаној у мору… Море које покреће сјећања од дјетињства до данас. Приказ непрестане љубави без обзира на животне, тј. морске невере и љепоте у свим приликама и неприликама. Као свитање, сумрак у олуји и затишју, море је увијек лијепо на свој начин, као и живот - навела је Хелена Мијатовић.

Изложба је првобитно требало да буде отворена у марту, али је због пандемије вируса корона њено отварање помјерено, те је ово прва изложба која ће у Банском двору бити отворена послије неколико мјесеци паузе. Из Банског двора су нагласили да је, због тренутне епидемиолошке ситуације, број мјеста у публици за сваки програмски садржај ограничен на 50 посјетилаца. Ношење заштитне маске и дезинфекција руку су обавезни.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана