Изложба Милене Јандрић у Каменој кући: “Просторне перцепције” на Кастелу

М. М.
Изложба Милене Јандрић у Каменој кући: “Просторне перцепције” на Кастелу

БАЊАЛУКА - Изложба “Просторне перцепције” академске сликарке Милене Јандрић биће отворена вечерас у Каменој кући тврђаве Кастел.

Јандрићева се у својим радовима бави испитивањима процеса визуелне перцепције стања усљед губитка, кретања и контемплације након или прије лично битних доживљаја.

- Настоји увидјети разлике доживљаја са временском дистанцом и разумјети шта чини нашу имагинацију битном. У својим радовима кроз медиј инсталације, видео-рада, анимације и цртежа настоји визуализовати психолошке процесе и донијети их у интеракцију са простором и тијелом. Једна од битних компоненти изложбе је интеракција на релацији публика-рад и емпиријско освештење умјетничког простора с циљем креирања окружења у којем публика постаје активни модератор умјетничког простора - наведено је из Банског двора Културног центра у најави ове изложбе, која ће бити отворена вечерас у 19 часова.

Милена Јандрић рођена је 1997. године у Приједору. Основне студије сликарства завршила је на Академији ликовних умјетности Универзитета у Бањалуци, а тренутно похађа мастер студије на Академији за ликовну умјетност и дизајн Универзитета у Љубљани.

Излагала је на више самосталних и колективних изложби.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана