Изложба Лидије Олењук отворена у Музеју Републике Српске

М. М.
Изложба Лидије Олењук отворена у Музеју Републике Српске
Foto: Глас Српске | Изложба Лидије Олењук отворена у Музеју Републике Српске

БАЊАЛУКА - Изложба "Жена и њен симболички свијет" аматерске сликарке Лидије Олењук отворена је вечерас у Музеју Републике Српске.

- За разлику од моје изложбе од прије двије године, која је била онако уопштена, на дјелима сам приказивала различите теме, од природе до портрета, сада сам одлучила да ова изложба буде тематска, што њен назив и говори – рекла је Лидија Олењук .

Она је истакла да је жена као симбол снаге један од најважнијих мотива на њеним сликама.

- Када жена оснује своју породицу, када та породица сазрије, када дјеца оду, ми останемо на неки начин саме, клонемо и наставимо даље. А шта даље? Идемо својим хобијима. Ја сам пензионер од марта мјесеца, имам много времена. Мој хоби је сликарство. А шта ме интересује? Интересује ме жена и та њена леђа која свашта носе на себи, а увијек су лијепа, без обзира колико терета понесу – објаснила је она, осврћући се на све оно чиме је била инспирисана када је стварала радове које су посјетиоци у музеју вечерас имали прилику да виде.

Изложба је отворена до 21. марта, када ће у просторијама Музеја Републике Српске Сања Гидумовић одржати предавање "Жена и њен симболички свијет".


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана