Изложба фотографија о Хиландару и књижевно вече

Srna
Foto: Srna

РОГАТИЦА - У Рогатици ће сутра, у оквиру "Преображењских дана", бити отворена изложба умјетничких фотографија о Хиландару аутора Божидара Витаса из Београда и одржано књижевно вече "Рогатичка поетска плетеница", најавили су из организационог одбора ове вишедневне манифестације.

Витас је добитник 50 награда и признања за умјетничку фотографију, од којих 25 међународних.

Изложба умјетничких фотографија "Тиховање у Хиландару" биће отворена сутра у 18.00 часова у холу кино-сале у Рогатици.

Након тога у кино-сали биће одржано књижевно вече "Рогатичка поетска плетеница", на којем ће бити промовисан Зборник рогатичких пјесника, аутора Милада Обреновића.

Обреновић је изјавио Срни да је ријеч о антологијском зборнику тек изашлом из штампе захваљујући разумијевању начелника општине Рогатица Милорада Јагодића, а у којем су се нашла имена поетских стваралаца из овог краја у протеклих 100 година.

"Представљено је 87 пјесника, међу којима 58 младих и 29 афирмисаних чије су књиге објављене", истакао је Обреновић, који је књижевник, пјесник и афористичар из Рогатице.

Књижевно вече у рогатичкој кино-сали почиње у 19.00 часова.

У Рогатици ће сутра прије подне бити одиграни утакмица Турнира фудбалских нада и мечеви тениског турнира на теренима Спортско-рекреативног центра "9. јануар".

У оквиру седмодневне манифестације "Преображењски дани" организовано је више спортских и садржаја из културе, те садржаја којима се његује култура сјећања на важне догађаје из српске историје везане за подручје општине Рогатица, која на овај начин дочекује и обиљежава крсну славу и Дан општине - Преображење Господње, 19. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана