Изложба Душана Марковића отворена у Бањалуци: Умјетност у басни

Г.С.
Изложба Душана Марковића отворена у Бањалуци: Умјетност у басни

БАЊАЛУКА - Изложба “I'm not a fox, I'm а news” академског сликара и вајара Душана Марковића из Београда отворена је у великом изложбеном салону Банског двора Културног центра.

О овом умјетничком пројекту у чијем опису је басна говорили су уредник ликовног програма Банског двора, академски сликар Слободан Видовић и аутор, а изложбу је отворио директор Банског двора Младен Матовић.

- Лисица (Vulpes Vulpes) у блиском сродству је с медијским простором те с њима има много сличних карактеристика. Велика вест је да на медијској сцени наноси велике штете политичкој коректности. Посластица су јој и крупне дезинформације. Код нас независна лисица покрива целу Србију, а највише је има у ловиштима на страницама дневне штампе. Лисица је хитра и окретна, опрезна и одважна, а њена лукавост је најпознатија одлика. Добро скаче, пење се, а по потреби и мења страначку припадност. Све ове одлике лисицу сврставају у најопасније предаторе у сваком информативном програму. Лови зечеве, фазане, јаребице, младе амбициозне медијске послушнике, такође уништава и јаја птица ругалица које се гнезде на мрежи. Из земље вади мишеве и партијске кртице, а у недостатку боље хране једе жабе, гуштере, пужеве и теоретичаре завера - забиљежио је аутор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана