Италијански редитељ Паоло Вирци стигао на “Кустендорф”

Срна
Foto: Кусендорф фестивал, Фејсбук

МОКРА ГОРА - Италијански редитељ Паоло Вирци стигао је данас на Мећавник као гост 16. Међународног филмског и музичког фестивала “Кустендорф” гдје га је дочекао оснивач Фестивала Емир Кустурица уз традиционалне српске обичаје погачу, со и медовачу.

Вирци, који је дочекан уз велики број новинарских екипа, посјетилаца, учесника и гостију фестивала, рекао је да други пут долази на ово мјесто које много воли.

-Много волим ово мјесто, можда је ово један од мојих омиљених фестивала на свијету јер га је створио геније - рекао је Вирци новинарима.

Он је истакао да му је задовољство упознати римејкере из свијета који су учесници ове бајке, те нагласио да је ту и да покаже и свој филм.

Кустурица је пожелио добродошлицу Паолу, рекавши да је срећан што је дошао на фестивал.

Филм “Суша” редитеља Паола Вирција биће приказан у недјељу, 29. јануара, у бисокопу “Проклета авлија” од 17.00 часова.

Овогодишњи Међународни филмски и музички фестивал “Кустендорф”, чији је оснивач прослављени српски режисер Емир Кустурица, отворен је у сриједу, 25. јануара, а традиционално ће у пет фестивалских дана угостити значајне ауторе, глумце и музичаре, те бројне младе филмске ауторе и студенте филмских школа из цијелог свијета.

Филмском и музичком фестивалу, који се одржава сваке године у јануару на Мећавнику, на Мокрој Гори, присуствују и представници бројних медија из земље и иностранства.

У такмичарском дијелу програма фестивала “Кустендорф”, под слоганом “Уметност изнад свега”, биће представљено 14 филмова аутора из Србије и још десет земаља.

За 16. “Кустендорф” била су пријављена 374 филма, а у такмичарском дијелу за златно, сребрно и бронзано јаје такмичиће се аутори из Србије, Мађарске, Русије, Узбекистана, Израела, Грчке, Чешке, Ирана, Словачке, Монголије и Швајцарске. /крај/јб/вј/фото

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана