Источно Сарајево: Промовисан роман “Кад ће срећа па се зарати” Саше Кнежевића

Срна
Источно Сарајево: Промовисан роман “Кад ће срећа па се зарати” Саше Кнежевића

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - У Матичној библиотеци у Источном Сарајеву вечерас је промовисан роман “Кад ће срећа па се зарати” аутора Саше Кнежевића.

Кнежевић је рекао за Срну да овај роман покушава да дочара животну причу двојице јунака који су спојени чудним околностима у сфери спорта и које још чудније околности раздвајају даље у животу.

“У том комплексу њихових живота појављује се велики број ликова који пролазе кроз њихов живот и према којима они теже, али и од којих бјеже”, истакао је Кнежевић, који је професор на Филозофском факултету на Палама на Одсјеку српски језик и књижевност, Универзитет Источно Сарајево.

Према његовим ријечима, роман је објављен у издању Удружења књижевника Републике Српске и овај четврти роман представља крај једног мотивског ланца романа везаних за хронотоп Сарајева.

Он је најавио да ће се убудуће бавити модернијим темама.

Кнежевићев некадашњи ученик Огњен Тодоровић истакао је да овај роман представља наставак романа који у свом средишту имају Сарајево и околину Сарајева у ратној окосници деведесетих година 20. вијека.

“За читаоце са ових простора то је занимљив детаљ, мада роман има комплекснију структуру, те и читаоци са других подручја могу пронаћи себе и своју околину, без обзира да ли имају везе са Сарајевом”, рекао је Тодоровић.

На промоцији је говорио и српски књижевник и пјесник из Источног Сарајева Горан Врачар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана