Илић: Прослављени српски сценариста и редитељ Ђорђе Милосављевић води радионицу у Бањалуци

Г.С.
Илић: Прослављени српски сценариста и редитељ Ђорђе Милосављевић води радионицу у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Аудио-визуелни центар Републике Српске организује од 27. до 29. септембра у просторијама овог центра сценаристичку радионицу, коју ће водити прослављени српски сценариста и редитељ Ђорђе Милосављевић.

„У оквиру радионице биће одржан мастер клас на тему ,,О структури филмског сценарија'' и консултације један на један са ауторима. Заинтересовани аутори требају на адресу центра до 25. септембра да пошаљу синопсис сценарија, ауторску експликацију и професионалну биографију", рекла је в.д.директора овог центра Ања Илић.

Појаснила је да је сценаристичка радионица само једна у низу радионица које Центар организује са циљем подршке домаћим ауторима да успјешно развију идеју и преточе је у квалитетан филмски сценарио како би имали материјал са којим могу да аплицирају на јавне конкурсе за финансирање развоја сценарија, односно суфинансирање развоја пројекта и суфинансирање производње филмова, које расписује овај центар.

Подсјетила је да су до 4.октобра отворени јавни конкурси за суфинансирање производње краткометражних и дугометражних играних филмова, као и конкурс за финансирање развоја сценарија на националну тему.

Ђорђе Милосављевић је прослављени српски сценариста, драматург, редитељ, универзитетски професор и критичар. Као сценариста дебитовао је дугометражним омнибусом „Пакет аранжман" из 1995. године, а дипломирао са сценаријем за филм „Три палме за две битанге и рибицу" који је био најгледанији биоскопски хит у СРЈ 1998. године.

      Потписао је сценарије за филмове попут: „Небеска удица", „Точкови", „Апсолутних сто", „Наташа", „Рингераја", „Јесен стиже дуњо моја", серије попут „Сва та равница", „Јагодићи", „Корени", „Преживети Београд". Као редитељ дебитовао је 1999. са остварењем „Точкови", а касније потписује режији још два  наслова „Механизам" и „Рингераја". Живи и ради у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана